92 Aerostar No oil pressure in Trans. HELP ME - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar Forum for discussion of all Ford Vans and Ford Mini Vans such as the Ford Aerostar and Ford Freestar.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 12-02-05, 11:30 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2
Exclamation 92 Aerostar No oil pressure in Trans. HELP ME

I recently change out the transmission from a running van. I saw it run myself so I know the transmission works. But when the transmission was installed in my 92 Aerostar it has no oil pressure at all. This is the same problem I had with the previous Transmission. That's why I changed it out. Could this be a computer problem or something mechanical in the transmission. ANY COMMENTS WOULD BE GREAT. THANKS!!!!!

blublu is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 12-02-05, 02:53 PM
Registered User
 
atec77's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 917
Re: 92 Aerostar No oil pressure in Trans. HELP ME

Quote:
Originally Posted by blublu
I recently change out the transmission from a running van. I saw it run myself so I know the transmission works. But when the transmission was installed in my 92 Aerostar it has no oil pressure at all. This is the same problem I had with the previous Transmission. That's why I changed it out. Could this be a computer problem or something mechanical in the transmission. ANY COMMENTS WOULD BE GREAT. THANKS!!!!!
DOnt know anything about that model , bau this suggests either the tang on the pump drive is not engaged or the converter may have a problem if the same converter .
atec77 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 12-02-05, 03:37 PM
Registered User
 
tufLTD's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Caloundra, Queensland
Age: 54
Posts: 240
Re: 92 Aerostar No oil pressure in Trans. HELP ME

Quote:
Originally Posted by blublu
I recently change out the transmission from a running van. I saw it run myself so I know the transmission works. But when the transmission was installed in my 92 Aerostar it has no oil pressure at all. This is the same problem I had with the previous Transmission. That's why I changed it out. Could this be a computer problem or something mechanical in the transmission. ANY COMMENTS WOULD BE GREAT. THANKS!!!!!
Not sure about Aerostars (??) but have you checked to cooler pipes, they may be blocked, especially if the original trans crapped itself & filled them full of crap.
Cheers.
tufLTD is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 12-02-05, 08:54 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2
Re: 92 Aerostar No oil pressure in Trans. HELP ME

Quote:
Originally Posted by tufLTD
Not sure about Aerostars (??) but have you checked to cooler pipes, they may be blocked, especially if the original trans crapped itself & filled them full of crap.
Cheers.

I will look into that and post a reply THANKS !!!
blublu is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome