93 aerostar wont start - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar Forum for discussion of all Ford Vans and Ford Mini Vans such as the Ford Aerostar and Ford Freestar.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-17-2008, 19:04   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 17
93 aerostar wont start

so far ive changed fuel filter and fuel pump,coil,and maf sensor. Ive got sparks and fuel pressure is at 40 lb (koeo).It's a 4.0 lt. no codes.I plan on changing PCM tomorrow. Anyn sugestions. thanks
windstar98 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-18-2008, 11:24   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 17
Re: 93 aerostar wont start

Quote:
Originally Posted by windstar98
so far ive changed fuel filter and fuel pump,coil,and maf sensor. Ive got sparks and fuel pressure is at 40 lb (koeo).It's a 4.0 lt. no codes.I plan on changing PCM tomorrow. Anyn sugestions. thanks
update: check tps, iac, tried another computer, still the same.
windstar98 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 18:11   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 17
Re: 93 aerostar wont start

today I tried another computer and still the same thing.So I decided to check the plugs. I took off the 3 most accessable, cleaned them out and reinstaled them and it started right up.Now Im getting code 116 ans 173.
116 is coolant temperature sensor witch i changed.
173 is 02 sensor right side not change yet. (my exaus only have one)
but still getting 116 and 173.
doing moore test.
windstar98 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 04:13   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Georgia
Posts: 11
Re: 93 aerostar wont start

to reset your codes, disconnect the battery for 15 minutes. Then drive the van for another 20 minutes and check with computer again.
jeffrey.boyles is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 04:17   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Georgia
Posts: 11
Re: 93 aerostar wont start

The codes do not clear out automatically. If you had a problem that you fixed, the codes will still be stored until they are cleared. You can use the computer to clear them or just disconnect the battery for 15 minutes. If you clear the codes, it starts the drive cycle all over again, so you will have to drive the van for another 15 or 20 minutes before you check it with the computer again. I learned this just like you are learning it.
jeffrey.boyles is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 15:38.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.