Electrical Issues - 2000 3.8L windstar - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar Forum for discussion of all Ford Vans and Ford Mini Vans such as the Ford Aerostar and Ford Freestar.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 04-09-11, 06:23 PM Thread Starter
BSB
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 10
Electrical Issues - 2000 3.8L windstar

Hey all. Very odd issues have started to pop up on our crudstar. For the last year or two our rear blower fan would periodically surge. Whether the fan was on or not. Lately, we've been experiencing more concerning issues.

Sometime the automatic headlamps will not work until the switch is turned on and off a couple of times. Front blend door motor stopped working (could be unrelated since these are prone to failure) and most recently runs like absolute crap. Almost like the fuel pump in only getting 1/2 power. Hold down the throttle a bit and seems to run fine. Let off the gas and stalls out. Runs like this for 2 or three cycles. After that when you get and start it up, it runs fine.

Very odd. No codes that I am aware of. I'll have them read this week...maybe something has popped up.

any suggestions of what I might start looking at first???

Thanks.

BSB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-09-11, 06:27 PM
Registered User
 
Sterling_Six's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Green Bay, WI
Posts: 1,135
Re: Electrical Issues - 2000 3.8L windstar

Sounds like one of the Relays that may be connected to these items...let me research this.

Good Luck and good repairing Sterling_6
"You know, just like in that Book, When Jesus beats up Moses to get Religion!!"
Sterling_Six is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 04-10-11, 07:15 PM
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Location: Arkansas
Posts: 6,799
Re: Electrical Issues - 2000 3.8L windstar

Did you come up with anything on this Six?
jwko is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 04-11-11, 12:06 AM
Registered User
 
AlwaysFord's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Clarksville, Tn.
Posts: 113
Re: Electrical Issues - 2000 3.8L windstar

To be honest, I think its all isolated problems. But who knows.

2001 Ford Expedition Eddie Bauer 4x4 (mine)
2003 Ford Focus SE (the wifey)
AlwaysFord is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome