got a question on an egr code. - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar Forum for discussion of all Ford Vans and Ford Mini Vans such as the Ford Aerostar and Ford Freestar.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-22-2010, 15:25   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 8
got a question on an egr code.

i have the p0401 code i checked the voltage on my dpfe sensor and seemed good on that. i hooked all the lines back up to the sensor and started the engine, i then applied vacume to the egr valve and watched the voltage and i only got a .1v change. same thing while reving the engine. shouldn't the voltage go up when the vacume is applied. if this is so then should i replace the egr valve?
darkestskydive is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-22-2010, 16:29   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Athens,Ga
Posts: 3
Re: got a question on an egr code.

When you applied vacuum to the egr valve did the engine try to stumble? If not you may have clogged egr ports.
fordtech2010 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 16:36   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 8
Re: got a question on an egr code.

the idle changed but not to the point where i thought it would die. also forgot to add that i did not start getting these egr codes until after i did the sea foam treatment to the engine. could that have caused the egr to get clogged up?
darkestskydive is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 16:39   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Athens,Ga
Posts: 3
Re: got a question on an egr code.

Sounds like the ports are clogged.
fordtech2010 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 17:01   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 8
Re: got a question on an egr code.

is there an easier way to clean the ports out other that removing the intake?
darkestskydive is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 16:22.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.