No spark - no start - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar Forum for discussion of all Ford Vans and Ford Mini Vans such as the Ford Aerostar and Ford Freestar.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 08-11-11, 11:25 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
No spark - no start

E 250 2000 v8
I changed the plugs on the van, hooked everything back up, and the engine cranks, but wont turn over. So the troubleshooting begins

there is power to the coils (COP ignition).
there is no signal to them that I can see.

the crank shaft position sensor measures 400 ohms and sends A/C current when the engine is cranked

PCM relay and diode are tested and fine
All fuses are fine
battery is completely charged

I can hear the fuel pump kick on when the engine is turned on and the inertia switch is fine.

Maybe a short from when the coils were moved ?
Thoughts?

rogerseric is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome