Starting &/or charging problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar Forum for discussion of all Ford Vans and Ford Mini Vans such as the Ford Aerostar and Ford Freestar.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 10-26-08, 01:13 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
Starting &/or charging problem

Hello all,
Gabby is a 96 E 150 Econoline. I think her starter is beginning to fail - have had to hit it with a chevy wrench (hammer) to get it started twice this weekend...replaced the solenoid (not the problem) and then drove for a couple of hours before all charging stopped, lost the spedometer and charging meter on the dash and then ran another 6 miles till the battery ran out of juice.

Then.....while taking the battery out, found a green wire that we'd missed on the solenoid - re-attached it, charged the battery and drove her to a friends place. Left my wiring diagrams and multi-meter at home so I can't tell you if it's charging fully or not but this morning on the fully charged battery it ran 15miles with all guages working - indicating that the charging system is doing something.

Before I dig into the charging system can someone tell me if these two things are related? The wire off the solenoid and dishcharging the battery???

Thanks
JF

Gabby96 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome