85 f150 has spark but no go...HELP! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel Forum for discussion of the Ford F100, F150, F250, F350, Superduty and Diesel trucks.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2008, 22:33   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1
Question 85 f150 has spark but no go...HELP!

Hi all, I'm new to the forums and could really use some guidence. I have a injector problem I think. But let me tell you what has happened.

I replaced the headgaskets, and when all put back together, I started it up and it ran immediatly but rough. I moved the truck and stalled it then it would'nt fire again. I noticed I had #2 plug wire on #3 and vice versa thus the roughness. But what happened? I have spark on every plug and the coil is putting out good spark. I have tried spraying starting fluid in and it won't fire!

I am really scratching my head here about that last bit. I have spark, I give it starting fluid and not even a pop. Could I have damaged the ICM or EEC-IV? Also I have fuel to the injectors but seems that they are not getting the message.

Any tips would be greatly appreciated,

Fuel infected
85markus is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-04-2008, 17:28   #2 (permalink)
canuck
 
360ci's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Waterloo
Posts: 2,475
Re: 85 f150 has spark but no go...HELP!

Check to see if you can pull any codes from the computer. If not, and you still can't get it to start, your computer is undoubtedly shot. I'd tow it to the dealer (yes they'll charge you) to get it properly diagnosed. One thing you may want to try is disconnect the battery (both terminals) leave it sit overnight and then try to start it. They say 5minutes is all you need to reset the PCM, but I'd leave it off overnight just to make sure the system is drained.
__________________
'00 Durango R/T 360ci 290hp (modded); 138,500m
'06 Pontiac G6 GT 3.5L 220hp; 44,000m
'12 Chrysler 200 Limited 3.6L 283hp; 13,000m
'99 Taurus 3.0L 2V Vulcan 145hp; 154,300m - Traded
Amsoil in all vehicles!
360ci is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 03:04.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.