ABS lite & brake lite problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel Forum for discussion of the Ford F100, F150, F250, F350, Superduty and Diesel trucks.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2003, 09:43   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: ALABAMA
Age: 78
Posts: 14
ABS lite & brake lite problems

I have a 1991 F150 Supercab with RABS I (rear anti-lock only).

I have two (I hope) unrelated problems.

1. My brake lite will not go off. I disconnected the plug at the master cylinder and it went off, but it still works when I engage the parking brake. By the way, I know the switch is closed, because I jumped the wires in the plug and the light came back on. I installed a new master cylinder, bled the brakes and I have a full firm pedal. It is full of fluid.

Does this mean the float mechanisim is faulty?? Or, is the proportioning valve faulty??

2. I have lost 1/2 of my RABS diagnostic connector. My ABS lite was on, so I checked the fuse - o.k.. I took the rear sensor out and it was closed - read 1400 ohms. I proceeded to look under the dash to run the "blinking light" test. Lo and behold, the diagnostic connector was disconnected. I found the black/orange wire and ran the test and got 4 blinks ( which according to my manual signals a broken circuit). I decided to reconnect the connector and see if I could get the light to go out.

BUT, I CANNOT FIND THE OTHER SIDE OF MY CONNECTOR. Could I have lost it?? Anyone know where the red wire side comes from or where it goes. Surely it did not just disappear.

Any info would be appreciated.

Thanks,

Chuck
cbence is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brembo Brake Problems Aussie Pete Suspension | Wheels&Tires | Brakes 73 07-25-2003 21:27
Brake problems C0V3R Suspension | Wheels&Tires | Brakes 4 06-26-2003 04:05
Putting the Brakes on the Boss RPO83 FPV & Tickford Forum 11 01-28-2003 15:59
Ford blames its suppliers for quality problems, demands improvement Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 05-28-2002 09:58

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 21:17.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.