no spark! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel Forum for discussion of the Ford F100, F150, F250, F350, Superduty and Diesel trucks.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2005, 02:57   #1 (permalink)
jakeq19
Guest
 
Posts: n/a
frown no spark!

Here is one for all you L6 300 owners. I parked my truck about 1 1/2 months ago and went to start it the other day and it turned over fine but would not start. I checked for fuel and no problems there then I checked for spark. No spark at all. The battery is fine and I have power to the coil when the ignition is in the on possition. The cap and rotor are new. All plug wires are also good. When I turn the engine over the voltage drops at the coil from 12v to nothing. I need to take the truck in to have the front end worked on ( the reason I parked it) but need to get it started first. any suggestions would be great! Thanks Boys!!!!

I forgot to tell you I replaced the coil and no change. It was worth a shot.
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-02-2005, 03:36   #2 (permalink)
jakeq19
Guest
 
Posts: n/a
new info

I tested the eec module from the side of the distributer today and it tested good. still looking and testing.
  Reply With Quote
Old 03-03-2005, 03:07   #3 (permalink)
jakeq19
Guest
 
Posts: n/a
Re: no spark!

sorry it was the TFI module not the eec but at any rate it was good. Today i bought a new pick-up coil and will install it tomorrow. still open to any suggestions.
  Reply With Quote
Old 03-10-2005, 23:28   #4 (permalink)
jakeq19
Guest
 
Posts: n/a
Re: no spark!

It was a rotton wire from the ignition switch to the TFI module
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No spark to spark plugs Blue_EL_XR Interior | Electrical | ECU 10 02-24-2005 16:42
To Spark or Not to Spark ( Not to $#@%) Nasamongrul Inline 6 Tech 4 09-06-2004 05:55
No Start Weak Spark Aussiblue E-Series Falcons 7 08-11-2004 05:51
Recommended spark plugs for straight gas Rhett Cleveland Tech 3 06-22-2004 06:22
URGENT : CFI->MPI, no spark Sundeep Inline 6 Tech 5 05-06-2003 22:47

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 14:44.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.