radio problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel Forum for discussion of the Ford F100, F150, F250, F350, Superduty and Diesel trucks.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-18-09, 11:58 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 7
radio problem

Just bought a used 2005 F350 SD Pickup, base XL model so it only has the AM/FM radio.

Truck has 2 speakers in the doors. I want to put 2 more in the back. Factory wiring is there, I have looked. Manual says radio has a fader, but when I cycle through the radio menu, it only gives bass, treble, and balance. Fader does not come up. I can see the word 'fade' on the radio face, but it just doesn't light up when I cycle through.

Is it a faulty unit, or is there something I am missing? Anyone else experienced this?

Any help or suggestions would be appreciated.

Thanks, Max

madmax55555 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-19-09, 06:51 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Re: radio problem

have u already installed the speakers that u wanted to put in?
codycalvert is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-26-09, 05:57 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 7
Thumbs up Re: radio problem

Got it solved !!!

Went to the wrecker, plugged in 2 Ford speakers, nothing. Took another Ford radio ( basic AM/FM like mine ), swapped it, and lo and behold, sound from 4 speakers.

Turns out the radio I had was the ultra cheap model and just didn't have a fader.
It was number 5C3T-18K810-AG.
The other one ( from an '04 F150 ) that powered the rears as well was 4L3T-18K810-HC.

The thing that really got me was the manual said there was a fader, period. If they said some had it and some didn't it probably would have save me a lot of aggravation!!

Anyways, just thought I would pass this on in case anyone else runs into the same problem.
madmax55555 is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 09-27-09, 01:11 AM
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Location: Arkansas
Posts: 6,804
Re: radio problem

Glad you got it sorted out.

Thanks for posting back
jwko is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome