Weak idle / dying after start, 2000 Town Car - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 07-03-09, 09:55 AM Thread Starter
Registered User
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
Weak idle / dying after start, 2000 Town Car

Hi all.

I have a 2000 Lincoln town car that recently started to have an issue of dieing immediately after starting. If I apply throttle right after start, it will stay running, but if I lay off the gas it with die more often than go to a weak idle. It runs fine when gas is applied, it doesnt vibrate or misfire at all from what I can tell and highway speeds are just fine. Just after starting or coming to stop does it either idle weak or outright die.

I have changed the fuel filter and sparkplugs as it recently passed 110K miles.

My father in law has equipment to measure gas pressure which I will be doing sometime this weekend, any other ideas of what to look for? What about the idle control valve? I pulled the electrical connection off it when it was at a weak idle and there was no difference. Could it be that part has failed and needs replaced since there was no change when the electricity was pulled off it??
MrBigglesworth is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Lincoln
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome