1996 Ford escort not running good - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri Forum for discussion of the Ford Laser, Ford TX3, Ford Escort, Ford Sierra and Mercury Capri.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-24-11, 04:24 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
1996 Ford escort not running good

I have a 1996 ford escort with a 1.9 motor. when it idols the rpms go from 500 to 200 and it just jumps around. it is now doing it and then dying. is their anything i can do to get it to idol at the right rpms without dying.

dscheppers is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 01-24-11, 05:33 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,312
Re: 1996 Ford escort not running good

It's probably the IAC. You can try cleaning it with carb cleaner.

Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome