1998 ZX2 coolant sensor replaced, ran great for one hour, choking out again - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri Forum for discussion of the Ford Laser, Ford TX3, Ford Escort, Ford Sierra and Mercury Capri.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-20-2010, 21:49   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: columbus ohio
Posts: 3
1998 ZX2 coolant sensor replaced, ran great for one hour, choking out again

Hey folks! I am desperate for a solution to this problem. I have a 2.0 1998 ZX2. I had been having problems with the car choking out after running it a few miles. No long trips. Problems started this summer and steadily got worse. I replaced spark plugs twice, air filter, pcv valve, ignition coil....with no real change in performance. Then today, I changed the coolant temperature sensor...and she started running like a raped ape. I thought the problem was fixed. Then after I filled up the gas tank....you guessed it...check engine light started flashing, engine started missing badly....sputtering, and then by the time I got it back to the house, i hit the gas and it choked out again. I think the temperture sensor was a key component in the problem, as before that, the car would not run, and after replacing it, it ran great...but like I said, only for about an hour around town. Is it possible that I just need to replace the sensor again...maybe getting a defective part? Or could this be a symptom of the ECU going out? Or is this a symptom of the connection being bad....or is there somewhere else to check. I have no gauges or monitors to test anything with.....just a girl with very little money, and a little more than the basic understanding of cars....doing trial and error on the only piece of transportation I have....before i junk it and start hoofing it. Please help if you can....

Last edited by myndsai; 10-20-2010 at 21:51. Reason: misspelling
myndsai is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-20-2010, 22:10   #2 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,847
Re: 1998 ZX2 coolant sensor replaced, ran great for one hour, choking out again

Autozone will pull for codes for free. See what they come up with.
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2010, 22:23   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: columbus ohio
Posts: 3
Re: 1998 ZX2 coolant sensor replaced, ran great for one hour, choking out again

Well originially, I had a number 1 misfire....when all of this first started. After I put the sensor in, the engine ran beautifully....even the miss was gone. I'll get the codes....
myndsai is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 18:41.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.