'87 Escort running rich - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri Forum for discussion of the Ford Laser, Ford TX3, Ford Escort, Ford Sierra and Mercury Capri.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 09-05-05, 01:22 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1
'87 Escort running rich

I've got an '87 escort running so rich it's practically pouring gas out of the tailpipe. I've replaced plugs, wires, distributor cap, rotor, O2 sensor, MAP sensor, EGR valve; still runs like crap. I took it to a local shop and it blew the emmissions machine off the chart. HC(ppm)-7024, the max here in NC is 220, the CO% was 11.23, the max is 1.2. With numbers like these, I can't believe it runs at all. The mechanic there said I probably need to "rebuild carb" but no promises that would help. I'm not sure about this advice since the car is CFI, not carb'ed. Anybody seen this before? How about rebuilding injection unit? Any advice or comments will be much appreciated. Thanks in advance;
Chuck

chucknc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome