99 escort alternator?! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri Forum for discussion of the Ford Laser, Ford TX3, Ford Escort, Ford Sierra and Mercury Capri.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-16-2011, 00:56   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
99 escort alternator?!

I was driving today and saw my battery light flickering on and off randomly and was almost home when my headlights/instrument panel dimmed, transmission started slipping, car started acting like the fuel pump was shutting off and none of my gauges were working ( tach = 0 , speedometer= 0 )

I let it sit for a minute and it started up fine so i let it idle for a minute and then it stalled out with the battery dying for good.

I understand several things are obviously because of the alternator but would a bad alternator/dead battery have an effect on my transmission like that?

Sorry in advance for the noob questions (=
Eddmcm228 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-16-2011, 04:17   #2 (permalink)
Moderators
 
Join Date: Apr 2007
Location: Scotland
Posts: 10,822
Re: 99 escort alternator?!

Best to test/ replace alternator , charge battery and see if everything o.k . Would imagine that should sort out your problems , but needs fixing first anyway .
R.S.LOGAN is online now   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 07:42   #3 (permalink)
Always the student
 
thefonz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,708
Re: 99 escort alternator?!

also check connections, especially grounds
thefonz is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2011, 23:50   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 162
Re: 99 escort alternator?!

Sounds like you have a bad alternator or broken wire going to the alternator. I agree with R.S. Logan get the alternator tested and you'll probably find that's your problem.
FordMan59 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 10:02.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.