'99 Escort sedan problem and question... - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri Forum for discussion of the Ford Laser, Ford TX3, Ford Escort, Ford Sierra and Mercury Capri.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-18-10, 10:30 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2
'99 Escort sedan problem and question...

I have a 1999 Escort sedan, with the lower end 2.0L I4, and I'm having issues with the water temperature gauge and/or sensor. It wasn't working for a while there, and now that I've replaced the sensor with another used one from another Escort, it works sporadically. Is this something I should replace with a new one?

Also, I now have some SERIOUS rust damage to the left rear quarter underneath the gas door, from what looks like the seal around the gas inlet crapping out. Is this a common problem on Escorts? Should my sister ('99 Escort wagon) and my dad ('99 Escort sedan also) be worried about this too?

P.S.: Forgive my rather lacking post count...I lost track of the forums for a few years after I first found it.
SHOGUN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 09-18-10, 12:53 PM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,283
Re: '99 Escort sedan problem and question...

It may just be a connection to the switch. Try putting some dielectric grease on the pin or pins to see if that helps.

I'm not sure about the rust since we don't have rust on our cars here.. But your mention of the rust means the connections can be faulty.

Bert
Bert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome