brake problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri Forum for discussion of the Ford Laser, Ford TX3, Ford Escort, Ford Sierra and Mercury Capri.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2007, 10:43   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: glasgow, scotland
Posts: 2
brake problem

first post so go easy guys, got a 1998 escort gti problem is when I come to a halt at low speeds there is a sort of springing noise coming from the brake system (poss the abs set up) can also feel brake pedal pulsing just when coming to a stop, this only happens when stopping at low speeds with light brake pedal use, no problem when stopping from higher speeds.

any feedback would be appreciated, cheers!
gers1876 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-05-2007, 02:08   #2 (permalink)
fordmech
 
backlash1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: NSW Australia
Age: 43
Posts: 315
Re: brake problem

Hi
Assuming the ABS light is not coming on and/or it has been scanned for codes and nothing was found, check all wheel speed sensors and connectors for contamination (dirt, grease from a CV boot leaking and so on) or if one of them is actually contacting the tone wheel (i've seen damaged tone wheels, loose sensors, excessive play in bearings, etc. cheers
marc
backlash1 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007, 05:25   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: glasgow, scotland
Posts: 2
Re: brake problem

cheers for that, will check out tone wheels and sensors, been advised by someone else that this may be where the problem is at.
gers1876 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 07:04.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.