Help - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri Forum for discussion of the Ford Laser, Ford TX3, Ford Escort, Ford Sierra and Mercury Capri.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-25-13, 01:10 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Help

im working on a 99 ford escort 2.0L. came in as a no start. vehical had no power at all. found the 100 amp fuse blown. replaced and turned the ignition on and fuse blew again. checked all other fuses and found no issue. my diagram show the 3 wires that supplie the 100 amp fuse goes to the alternator, stater, and head relay. disconnected all the above and replaced fuse and it blew again with the jump box ingnition off. Checked the wires and harness and cldnt find any issues. Any suggestions? Car has been sitting for 6 mnths.

67shelby is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-25-13, 01:21 PM
Moderators
 
R.S.LOGAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Scotland
Posts: 15,159
Re: Help

Ignition switch ?

Post moved to correct section .
R.S.LOGAN is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-25-13, 04:16 PM
Moderators
 
r-clar's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Demotte Indiana
Posts: 1,960
Re: Help

I would say 1 of the 3 wires would be shorted to ground. If you disconnected all 3 and still blows the fuse it has to be shorted to something.


Sent from AutoGuide.com App
r-clar is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 10-04-13, 10:25 AM
Moderator
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,141
Re: Help

If it has been sitting for 6 months i'll bet my last beer that mice have chewed through
the wiring.
chipset is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome