Tacho help - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri Forum for discussion of the Ford Laser, Ford TX3, Ford Escort, Ford Sierra and Mercury Capri.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-16-2004, 02:12   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 26
Tacho help

I got a 1.6ltr GL escort mkII and picked up a 2.0ltr cluster from my local wreakers along with the short wireing loom that attaches to it (it plugs into main wireing loom behind cluster). Everything on the new cluster works except for the tacho does any1 know how to fix this so it works?

Thx
DavO_LTD is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-16-2004, 02:35   #2 (permalink)
Registered User
 
buickman's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Australia
Age: 59
Posts: 52
Re: Tacho help

Hey did you put the pink spare connection onto the neg part of coil in the lower left engine bay.

buickman
buickman is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2004, 12:57   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 26
Re: Tacho help

i don't think i have that extra wire, i had a look in the engine bay but couldn't see any unpluged wires. (its still got the 1.6ltr main wiring loom with just the wiring from the plug behind the dash cluster to the cluster being from the 2ltr)
DavO_LTD is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2004, 19:44   #4 (permalink)
Registered User
 
buickman's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Australia
Age: 59
Posts: 52
Re: Tacho help

The 1.6 had a sports cluster to. Have a look to see if the wire has been tapped up from the factory. I remember fitting this dash in a Mk11 with round headlights and from memory pink was the colour. Also check in your dash that this colour wire is connected. I really think that this is the problem.
buickman
buickman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tacho voltage ??? ebxr8240 Interior | Electrical | ECU 7 10-30-2004 01:29
tacho into ea 90glfalcon Interior | Electrical | ECU 2 10-03-2004 05:22
tacho xa gt dash benXaGt Classic Falcons 5 09-15-2004 04:04
MONTSA TACHO question (no, not for my car!) Ghia5L Interior | Electrical | ECU 6 06-08-2004 19:35
EB XR8 tacho cogo_81 Interior | Electrical | ECU 4 11-19-2003 01:47

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 20:51.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.