Ford five hundred - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Taurus 2008+| Mercury Sable 2008+ | Lincoln MKS | Ford Five Hundred | Mercury Montego Forum for the discussion of the Ford Five Hundred, Mercury Montego, 2008+ models Ford Taurus and Mercury Sable.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 05-23-13, 10:43 AM Thread Starter
Registered User
 
JLN500's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Novascotia , Canada
Posts: 1
Question Ford five hundred

Hello everyone I'm a new member and I was looking over the form and couldn't find anything about the Ford Five Hundred.
If this is the right form to post in let me know, I can defiantly re post this if necessary.

How ever i will post my issue and plee for help here.

I am the owner of a 2005 Ford Five Hundred Limited v6 3.0

recently I was on the highway and my engine just slowly lost all power, so i pulled over and attempted once but it would barely move. so i towed it home.

Since then I have changed the spark plugs and ignition coils, I bought a new battery, and replaced the fule pump and the bought a new fule filter. I check the alternator seems perfectly normal and the car now idles beautifully now. I cleaned the thortel body with the correct cleaner and cleaned the MAF. but once again No dice the exact same problem still exists. it feels fule staved and it turns over perfectly, but when you put the accelerate pedal even all the way down it will only rev to 1500-1900RPM tops and once you release it bogs back down to a low idle

I am completly lost on what to do, I really have a hard time trusting a dealer also probably wouldn't be able to afford the outrageous costs involved. any advice would be greatly appreciated. thanks Ford Forms, i love the content on this website already.

JLN500 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 05-23-13, 12:37 PM
Moderators
 
R.S.LOGAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Scotland
Posts: 14,328
Re: Hello, any sugestions?/ plee for help

Checked timing hasn't jumped for whatever reason ?
R.S.LOGAN is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 05-23-13, 01:05 PM
Moderators
 
R.S.LOGAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Scotland
Posts: 14,328
Re: Ford five hundred

Welcome to the forums . Moved post to where you should get better response .
R.S.LOGAN is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 05-23-13, 03:17 PM
Dazed and Confused
 
CatSkinner's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Upstate New York
Posts: 5,661
Re: Ford five hundred

Have you checked fuel pressure? May have a fouled fuel filter.

Chewing on asphalt and drinking dinosaur wine
CatSkinner is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 05-23-13, 03:18 PM
Dazed and Confused
 
CatSkinner's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Upstate New York
Posts: 5,661
Re: Ford five hundred

Oops, missed the part about the filter, other possibility is a plugged cat.

Chewing on asphalt and drinking dinosaur wine
CatSkinner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Taurus 2008+| Mercury Sable 2008+ | Lincoln MKS | Ford Five Hundred | Mercury Montego
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome