XA Coupe in a XB Coupe - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 11-03-01, 08:20 AM Thread Starter
Veteran Ford Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: In a Dark Cave
Posts: 5,316
XA Coupe in a XB Coupe

car must have been running badly ... all this white smoke came from the rear .. needed new rings I think:s6:

Attached Images
File Type: jpg burnout1.jpg (27.8 KB, 136 views)
xacoupe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 11-03-01, 08:21 AM Thread Starter
Veteran Ford Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: In a Dark Cave
Posts: 5,316
#2

dont try this at home
Attached Images
File Type: jpg burnout2.jpg (13.0 KB, 113 views)
xacoupe is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 11-03-01, 03:36 PM
Registered User
 
Rastus's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Ballarat, Victoria
Age: 44
Posts: 1,395
Looks like someone put a chock or something under the front wheels or a chain to the diff as a prank!!:oo1:
Don't ya hate it when that happens.:s2:
Russell.
Rastus is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 11-03-01, 04:00 PM
Registered User
 
Rastus's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Ballarat, Victoria
Age: 44
Posts: 1,395
Or it could be an XB Coupe related brake problem.
I think I remember reading it somewhere that the front brakes are prone to locking up as this picture shows.
Coincidence or braking fault...you be the judge.
Rastus is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 11-03-01, 04:02 PM
Registered User
 
Rastus's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Ballarat, Victoria
Age: 44
Posts: 1,395
I've since read that if you tap the brake pedal repeatedly you can disengage the front calipers and be able to drive away.
Handy hint.
Rastus is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 11-03-01, 04:53 PM
Registered User
 
FTEfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: At the babyshop
Age: 40
Posts: 1,112
I remember Dad's old XB 302 sedan having the same problem in front of the Wommera Police station.:s6: Funnier still was that a yank in a new 'vette got the blame.

Nothing on this earth beats holding your newborn child for the first time.
FTEfan is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 11-03-01, 05:36 PM Thread Starter
Veteran Ford Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: In a Dark Cave
Posts: 5,316
the 'engine problem' happened about 10 years ago ( the XA isn't my first coupe by a long shot ! ) I couldn't trace what the problem was but it disappeared shortly after the photos were taken ... I never did find out why it happened :s6: :s6: :s6: :s6:
xacoupe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Older Fords > Classic Fords > Classic Falcons


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
whats everyones opinion on the xa gt front end vs xb gt danxagt Classic Falcons 80 03-17-05 02:25 AM
xb gt coupe frctionless Classic Falcons 2 07-19-04 12:18 AM
Clash of the Titans - XA Coupe vs. Gutter! Mr Sparkle The Pub 20 10-05-03 10:19 PM
Ford's Ute Heritage RPO83 Ford Ute Forum 8 10-14-02 05:49 AM
Engines for Xb Coupe gearb0x Classic Falcons 7 12-02-01 05:42 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome