1988 F350 with 460 - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > 429-460 Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2006, 15:01   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
confused 1988 F350 with 460

Hello All,

I have a dual tank set up and on the frame rail ahead of the tanks is a valve assembly.

This is a non-electrical component and supposedly aids in fuel supply from the tanks to the high pressure pump.

My question is, has anyone experienced not being able to use fuel from the front tank, even when the fuel pump in the tank is running?

And, could it be this valve assembly?

I can switch tanks, the gauge shows the fuel in the tank the switch is on, and the fuel is not used at all.

Thanks in advance.
fanucster is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-03-2006, 20:20   #2 (permalink)
Registered User
 
Freshmeat's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Geismar, LA, USA
Age: 31
Posts: 833
Re: 1988 F350 with 460

Is there a valve assembly for each tank? If not, are there two lines coming out the front or only one? If there are two valve assemblies, try the rear tank's valve on the front tank. If there is only one assembly, try connecting the front tank where the rear tank is connected and see if it works then. If it works with either configuration, replace the valve assembly. If it doesn't, then that's likely not your culprit.
__________________

My Garage
Freshmeat is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2006, 10:16   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Re: 1988 F350 with 460

Thanks,

I'll try switching them.

There is only one valve assembly.

I'll let you know how I make out.
fanucster is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2006, 10:46   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Re: 1988 F350 with 460

I just checked wether the pump in the front tank is actually working. It is not. I took it in to a shop last year and they were supposed to fix it. Now it looks like i'll have to take the tank out. maybe i'll check for broken wires before i do?
fanucster is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > 429-460 Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 12:15.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.