460 lifter noise??? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 06-04-12, 08:26 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
460 lifter noise???

I recently dropped a 460 in my 58 edsel. the engine came from a 78 E350 motorhome. I have a noise on the top end I think its lifters tapping at 55-60 mph and when im on it. After I let off from a high speed I can here one maybe two lifters that are empty. But heres what gets me I start to drive slower or if I pullover for a few minutes they fill back up then sounds fine at low speeds. Im not sure if i need lifters or the oil pump I put in isn't right. So this is what I did to engine before I dropped it in, new front sump oil pan, melling high volume oil pump, and cloyes double roller timing chain. I have been looking around on other forums but im not sure whats causing this issue.
edseljunkie is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > 429-460 Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome