wont start - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > 429-460 Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-20-2006, 14:57   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
wont start

hi, I have a wind machine used for frost protection in a kiwifruit orchard, it has a 460 on a platform 10 metres high, the motor has been totally reconditioned and i have had it running good, but have left it for nearly 3 months and now i cant seem to get it started, i have rechecked the timing and it is set on 6 degrees, i have cleaned and regapped the spark plugs, checked the float level in the carb and have even given it another compression test which was good all around 140 psi, it gets plenty of fuel and has good spark (fiited with electron ignition) as it is not a lot of fun trying to get this thing running 10 metres high on top of a pole im starting to tear my hair out, has anyone got any ideas for my problem
windmachine is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-20-2006, 16:38   #2 (permalink)
wasnt me
 
390wagon's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: new hampshire USA
Age: 31
Posts: 281
Re: wont start

is the fuel 3 months old or is it fresh? are the plugs getting wet with fuel? does it sound like its trying to start at all? any backfiring?firing order correct?

that does sound like a pain in the ass to work on.
__________________
68 Ford Country Sedan Wagon-390 FE, C6, 9 Inch
87 Chevy Caprice Classic Wagon-307, 2004R, 10 Bolt, what can i say, i grew up with that car
390wagon is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2006, 17:00   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Re: wont start

Quote:
Originally Posted by 390wagon
is the fuel 3 months old or is it fresh? are the plugs getting wet with fuel? does it sound like its trying to start at all? any backfiring?firing order correct?

that does sound like a pain in the ass to work on.




yeah fuel is probably 5 to 6 months old, and yes the plugs are getting wet, the firing order is correct but it doesnt want to fire at all, and if i use engine start it fires a little but still wont run, i dont really like to use engine start up there, theres not a lot of places to run if something goes wrong.
windmachine is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > 429-460 Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 23:17.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.