Problem Starting - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Older Fords > Classic Fords > Classic Mustangs
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2006, 21:26   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
Problem Starting

I just recently bought a 66 mustang that had literally all the original parts in the engine... it was having trouble starting... wouldn't take a jump so i had the batter tested and re-charged and replaced the solenoid... now when i try to start it the radio and lights come on... but it just make a singe clicking noise... any suggestions? before i replaced and charged the battery it would try to crank over but nothing....
blueliquidstar is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-04-2006, 21:49   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
Thumbs up Re: Problem Starting

Any suggestions?? my e-mail is blueliquidstars@yahoo.com Thanks :-)
blueliquidstar is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 14:45   #3 (permalink)
Always the student
 
thefonz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,707
Re: Problem Starting

clean all connections thoroughly. Battery, solenoid,starter,and any grounds.
Also wire could be corroded under the insulation.
HTH
thefonz is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 18:13   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 330
Re: Problem Starting

As above said. All contacts need to be sanded clean.
northey is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2006, 15:33   #5 (permalink)
66 Mustang 351C
 
ClevelandRocks's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Albany
Posts: 36
Re: Problem Starting

look for the bad ground somewhere. It's trying to find ground through your accessories. that's why the radio and lights and stuff come on when you crank it.

Sounds like you ought to go through the electrical system pretty good.
__________________
ain't skeert...
ClevelandRocks is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Older Fords > Classic Fords > Classic Mustangs



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 04:49.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.