ed not starting - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 02-01-05, 08:32 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Feb 2005
Location: waikerie
Posts: 1
ed not starting

i have a 94 ed gli auto it died while driving and now wont restart engine turns but just wont fire. i've tried cleaning "all" the sensors but nothing,any ideas?
andrew wegener is offline  
Sponsored Links
post #2 of 7 (permalink) Old 02-01-05, 09:57 PM
Registered User
ffc14's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: ballarat
Age: 28
Posts: 12
Re: ed not starting

have you tried cleaning the injectors that happend to my ed xr6 a few months ago it endid up being the safway petrol was dirty and cloged up the injectors and fule tunnle.
ffc14 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 02-01-05, 11:06 PM
5 Litres of Fun
fairmont1998's Avatar
Join Date: Apr 2004
Location: Adelaide, Australia.
Age: 41
Posts: 417
Re: ed not starting

Can you hear your fuel pump when you turn the key to ignition? Are you getting any spark? I'd check those two things first.

1998 EL Fairmont 5.0 V8.
Low, Loud. How a Ford should be.
fairmont1998 is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 02-02-05, 06:27 AM
Gonna miss the ED :(
EED-250's Avatar
Join Date: Oct 2001
Location: Perth, W.A.
Posts: 733
Re: ed not starting

my car does the same thing. It cuts out and then sometiimes it will start up again, other times it will sit there cranking over and not fire. It defintaely is a spark problem tho.
I replcaed the coil, and it still does it. So im guessing your problem is either a ****ed coil or TFI module.

1994 ED 6CYL 14.8@92mph
EED-250 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 02-06-05, 05:46 AM
Registered User
Join Date: Mar 2004
Posts: 23
Re: ed not starting

my ea did the same, but a new set of spark plugs worked wonders and was the best $25 i ever spent, now on song and lovin it. Chris.
chrisbee9494 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 02-18-05, 05:16 PM
No longer around
MADNC_8's Avatar
Join Date: Jun 2002
Location: Geelong
Age: 34
Posts: 4,882
Re: ed not starting

hit just under the handbrake handle. chances are the smartlock module is crapping itself.....
common fault, got some blokes car going by doing this at the supermarket
MADNC_8 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 02-23-05, 04:38 PM
Registered User
Join Date: Aug 2004
Location: Victoria
Age: 31
Posts: 49
Re: ed not starting

Could be fuel pump as stated above, my EB2 died while I was driving and just sat there turning over, boy was I pissed, only had the car for like two months, cost like $220, next time I do it myself.

Benji2665 is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Australian Ford's Discussion > E-Series Falcons
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AU Starting Problem Dave007 General Tech 9 06-25-04 03:06 AM
ED I6 vs VP V6 vs VH V8 (long post) XRated Inline 6 Tech 38 04-27-04 10:07 PM
question regarding ED and EF/L XR's blackout Australian Falcons 11 12-28-03 05:22 AM
ED Vs. EB XR6 Supa R00 Drag Racing Technique 28 10-07-03 05:56 AM
ED boot to fit EA Falcon_Spac General Tech 2 09-19-03 06:37 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome