ED Problems (Big problems!!) - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Australian Ford's Discussion > E-Series Falcons
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2006, 02:06   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
ED Problems (Big problems!!)

Been working on this one all day.

Still cant work out the problem. Had two mechanics and myself on it all day...

Been trying to fit a new gas system. After finding a wiring problem with the inital gas installation and rectifying. The car now runs really crap on petrol (haent got as far as testing the gas yet). The car runs fine if we disconnect the ISC but as soo as you plug it in it idles really rough (then dies) and runs way rich. We have replaced ECU, MAP Sensor, ISC, and checked the error codes. The only error code we got was the canister purge solenoid which we have replaced (it was shagged) and still the same problem. We have tried returning all the wiring back to original and still the same problem.

One thing we just found, when we connected the ISC back up and the enigne died, we oculd still hear the injectors pulsing after the engine had stopped. I have NFI anymore.

Can anyone help??

Cheers.
lighty82 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-17-2006, 05:47   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
frown Re: ED Problems (Big problems!!)

Been working on it with mechanic a bit more. We have now replaced the TFI module, and still no help. This is starting to get really annoying.

If we run the car without the ICS (Idle Control Solenoid) connected, not a problem, have to press throttle to start car, and then she idles nice (not sure what will happen with air con, putting car in gear and so on) but as soon as we plug the ICS in she starts running real rich (can smell it) and really rough idle, and dies. Once it dies the injectors keep firing away. Please someone help, this is starting to be a real pain.
lighty82 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2006, 07:55   #3 (permalink)
Registered User
 
jas24zzk's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Wandin, Vic
Age: 42
Posts: 827
Re: ED Problems (Big problems!!)

Sounds liek you have dropped an earth....

only an idea tho...based on common probs with these. If it was fine before conversion, then nothing should change.

Cheers
Jas
jas24zzk is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2006, 23:32   #4 (permalink)
300+rwkw DC LTD Member
 
LTDHO's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Melbourne, Vic
Age: 40
Posts: 1,620
Re: ED Problems (Big problems!!)

ya not running both fuels at the same time???
__________________
LTDHO
Power by Herrod 185rwkw
Power by me 313.6rwkw
Stereo by ///Alpine
LTDHO is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Australian Ford's Discussion > E-Series Falcons



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 08:25.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.