possible aircon and starting prob - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 01-25-10, 07:59 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Jan 2010
Location: rocky qld aussie
Posts: 1
possible aircon and starting prob

Hi all I have a 1997 EL Fairmont Wagon and am having 2 problems with it. The first is a starting prob, it mainly happens when it is hot i.e. running temp. Pull up somewhere switch car off when I go to start car again turn key and it just winds, turn key off then turn back on straight away and it starts, have changed coil, leads, plugs, dizzy cap and rotor button and it still does it am close to pulling my hair out trying to work it out.
Second problem is when aircon is turned on drive around for awhile car at running temp stop at traffic lights oil pressure guage drops to bottom and warning light and buzzer come on turn aircon off guage goes back to normal the volt guage drops a volt when aircon turned on then goes back to normal when it is turned off. has anybody heard of these probs or come across them, what can i do to fix it. I need the aircon as have young family and live in central qld and it gets bloody hot here. Thanks all.
jasont is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Australian Ford's Discussion > E-Series Falcons
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome