problem with cold engine - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Australian Ford's Discussion > E-Series Falcons
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-22-2006, 15:43   #1 (permalink)
Registered User
 
crazy_german's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Melbourne
Posts: 39
confused problem with cold engine

Everytime i start my car when its cold and begin to drive without letting it warm up my engine seems to stutter and basically not go anywhere. The more I accelerate the more my revs drop and eventually it stalls. I have no idea what could be causing this. If anyone has had this problem before or knows what it is I would really appreciate the help.

Cheers
crazy_german is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-22-2006, 20:35   #2 (permalink)
Registered User
 
RAVEN's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,562
Re: problem with cold engine

what model falcon is it?
manual or auto?
6 cylinder or V8?

maybe one of the sensors are stuffed and it could be running real rich.
Is it blowing any smoke.
your leads could be damaged.
rotor button a bit worn.
spark plugs could be dirty.
fuel filter could be blocked.
fuel pump might be on the way out.

cheers Jon.
__________________
240rwkw slug.
RAVEN is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2006, 03:30   #3 (permalink)
NB & NCII V8 Fairlanes
 
Join Date: Feb 2001
Location: Bibra Lake Western Australia
Posts: 2,880
Re: problem with cold engine

Check air cleaner not dirty/blocked.
__________________
Regards Blue
Aussiblue is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2006, 20:47   #4 (permalink)
Registered User
 
crazy_german's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Melbourne
Posts: 39
Re: problem with cold engine

Its an EL falcon 6 cylinder auto, it's not blowing any smoke. I will check all of the suggestions made.

Cheers guys
crazy_german is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2006, 03:17   #5 (permalink)
Registered User
 
crazy_german's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Melbourne
Posts: 39
Re: problem with cold engine

I have also noticed a significant power decrease below 3000rpm. Does this have a link to the problem I already have. Any help is appreciated.

Cheers
crazy_german is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2006, 23:49   #6 (permalink)
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Re: problem with cold engine

make sure timin is right mite be to advanced
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Australian Ford's Discussion > E-Series Falcons



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 19:20.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.