tacho does not work - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-01-05, 09:01 AM Thread Starter
Registered User
Join Date: Mar 2004
Posts: 34
tacho does not work

wat it says i put in a s pak dash and the taco does not work and the oil is constantly buried in the red at the top
GMeater is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 10-01-05, 06:55 PM
Registered User
Join Date: Dec 2004
Age: 66
Posts: 120
Re: tacho does not work

Don't know about the tach, generally they work as the wiring is all there. Check all your connections on the multipoint plug(s) at the back of the cluster.

In regard to the oil pressure gauge, have you changed the oil pressure switch on the engine block for an oil sender unit? This must be done to make the gauge work. Pays to grab a sender unit when you buy the "S" pack cluster.
fordboy98 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 10-05-05, 06:26 AM
Registered User
SQRL's Avatar
Join Date: Oct 2005
Location: Gold Coast
Age: 32
Posts: 5
Re: tacho does not work

as for the oil gauge, not sure but for the tacho

get hold of another cluster with a tacho ( take it apart completely and take the tacho unit out and swap it over.....it isnt too hard, all the gauges come out as separate units and just remember where all the individual screws came from when taking ur good one apart and u should be right..

laters, SQRL
SQRL is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Australian Ford's Discussion > E-Series Falcons
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome