2001 starting problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford.focus
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2005, 10:01   #1 (permalink)
dsd4dev@yahoo.com
Guest
 
Posts: n/a
2001 starting problem

Hi,
I'm having an annoying problem on my 1.6 2001 Focus.
When I leave the car for more than a week ..it won't start.

After coming back from holidays, it is impossible to get it started.

Symptom:
Starter turns, but the car will not turn on.
After the pump noise (contact on), there is a click like a relay
switch coming from the engine

I've recharged the battery, checked the DTS codes(ok), the sparks are
good, the gas is coming on the injection ramp...but the injection is
not working.
So no fuel in the engine.

The fusible and relays seem to be good.
Any enlightening ideas ???

Thanks

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-17-2005, 11:01   #2 (permalink)
per
Guest
 
Posts: n/a
Re: 2001 starting problem

Has it appeared more than once?
If so how did you get it started then?
/per


  Reply With Quote
Old 08-22-2005, 06:01   #3 (permalink)
dsd4dev@yahoo.com
Guest
 
Posts: n/a
Re: 2001 starting problem

The first time I was lucky....I guess.

I've checked all the electrical connection, the ignition, re-plugged
all the relays,
moved the car a little bit just in case...

The second time I've run the same test sequence without luck...

Best Regards,
Sebastian

per wrote:
> Has it appeared more than once?
> If so how did you get it started then?
> /per


  Reply With Quote
Old 09-27-2005, 18:01   #4 (permalink)
Rocka
Guest
 
Posts: n/a
Re: Re: 2001 starting problem

"" wrote:
> The first time I was lucky....I guess.
>
> I've checked all the electrical connection, the ignition,
> re-plugged
> all the relays,
> moved the car a little bit just in case...
>
> The second time I've run the same test sequence without
> luck...
>
> Best Regards,
> Sebastian
>
> per wrote:
> > Has it appeared more than once?
> > If so how did you get it started then?
> > /per


My 2000 Focus does the same thing.It sat over the weekend and Monday
a.m. all it does is click.A couple of months ago I took my girls car
to work and her brother came over and checked the battery(the inerior
lights and radio work)and alternator.He got in and it started right
up.What is the problem and how can it be fixed?Thanks

--
Posted using the http://www.autoforumz.com interface, at author's request
Articles individually checked for conformance to usenet standards
Topic URL: http://www.autoforumz.com/Ford-Focus...ict134107.html
Visit Topic URL to contact author (reg. req'd). Report abuse: http://www.autoforumz.com/eform.php?p=676900
  Reply With Quote
Old 09-27-2005, 19:01   #5 (permalink)
Keith
Guest
 
Posts: n/a
Re: Re: 2001 starting problem

Rocka <UseLinkToEmail@AutoForumz.com> wrote:
>"" wrote:
> > The first time I was lucky....I guess.
> >
> > I've checked all the electrical connection, the ignition,
> > re-plugged
> > all the relays,
> > moved the car a little bit just in case...
> >
> > The second time I've run the same test sequence without
> > luck...
> >
> > Best Regards,
> > Sebastian
> >
> > per wrote:
> > > Has it appeared more than once?
> > > If so how did you get it started then?
> > > /per

>
>My 2000 Focus does the same thing.It sat over the weekend and Monday
>a.m. all it does is click.A couple of months ago I took my girls car
>to work and her brother came over and checked the battery(the inerior
>lights and radio work)and alternator.He got in and it started right
>up.What is the problem and how can it be fixed?Thanks
>
>--
>Posted using the http://www.autoforumz.com interface, at author's request
>Articles individually checked for conformance to usenet standards
>Topic URL:
>http://www.autoforumz.com/Ford-Focus...ict134107.html
>Visit Topic URL to contact author (reg. req'd). Report abuse:
>http://www.autoforumz.com/eform.php?p=676900



At the risk of getting it wrong, but giving you something to go on. There are
several websites that describe a "Dead spot" in the -- ?? starter??
All the driver gets is the click, click. But battery devices work fine, just
won't start. They describe putting the car in gear, moving it a few feet and
then restarting the car.

Keith

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford.focus



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 12:06.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.