transmission problem? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 01-31-06, 03:01 AM
Posts: n/a
transmission problem?


I have a '01 Focus Wagon 1.6 liter automatic transmission (4 spd, Mazda
developed transmission) that I bought new 5 years ago. it now has 48K Kms
and always dealer serviced. At 45K Kms transmission fluid and filter were
changed. The car is driven most of the time in city therefore it rarely
reaches speeds of 80 KMH or above. Last week on a highway trip I noticed
that torque converter lock up did not happen which would have caused rpm to
drop 200 more. Same thing happened yesterday again. It used to cruise around
2200-2300 rpms on a leveled road when going 90 KMH but instead the rpms were
never below 2500.

I tapped the brakes little bit to see if the rpms would increase but nothing
changed. So, I suspect that torque converter does not lock up.. Am I right
on this?
If I am right, is it costly to fix? I am very happy with this car and
planning to keep it at least 2 more years.

Thanks in advance,



Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups >
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

« Get Rich | Get Rich »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome