1979 Ford F150 starting problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-16-05, 05:01 PM
rolly_gator
Guest
 
Posts: n/a
1979 Ford F150 starting problem

The engine tries to start but won't run. It's like it starts but quits
immediately. Could it be my coil or something? Any tips on trouble
shooting this and or other parts?



 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-17-05, 02:01 AM
tom
Guest
 
Posts: n/a
Re: 1979 Ford F150 starting problem

a better explanation is required. do you mean that as long as the key is in
the start position, it will run, but when you let the key return to the run
position it dies?? if so, then your problem may be in the ignition switch.
"rolly_gator" <rolly_gator_holloway@yahoo.com> wrote in message
news:5457d2a086b522d0aa562e884073e249@localhost.talkaboutautos.com...
> The engine tries to start but won't run. It's like it starts but quits
> immediately. Could it be my coil or something? Any tips on trouble
> shooting this and or other parts?
>



 
post #3 of 4 (permalink) Old 09-17-05, 07:01 AM
KjunRaven
Guest
 
Posts: n/a
Re: 1979 Ford F150 starting problem

"rolly_gator" <rolly_gator_holloway@yahoo.com> wrote in
news:5457d2a086b522d0aa562e884073e249@localhost.talkaboutautos.com:

> The engine tries to start but won't run. It's like it starts but quits
> immediately. Could it be my coil or something? Any tips on trouble
> shooting this and or other parts?
>


notorious duraspark ign module symptoms...........test: MAKE SURE VEH. IN
PARK!, turn key to run position, check for spark while jumping starter
solenoid manually (screwdriver or jumper wire). ive replaced too many to
count with same prob. spark at key to crank position but module failure in
run position.........if you replace module make sure you buy one with same
grommet color...........kjun
 
post #4 of 4 (permalink) Old 09-17-05, 08:01 PM
clemslay@iname.com
Guest
 
Posts: n/a
Re: 1979 Ford F150 starting problem

On Fri, 16 Sep 2005 19:00:57 -0400, "rolly_gator"
<rolly_gator_holloway@yahoo.com> wrote:

>The engine tries to start but won't run. It's like it starts but quits
>immediately. Could it be my coil or something? Any tips on trouble
>shooting this and or other parts?


Does it quit right when you release the key from START?
Will it run if you keep it in START?
Ballast resistor wire.
Replace with one for a 61-72 Mopar
with Essex (not Prestolite) ignition.

 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome