1998 Mercury Grand Marquis V8-281 4.6L - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-28-2006, 10:01   #1 (permalink)
tj
Guest
 
Posts: n/a
1998 Mercury Grand Marquis V8-281 4.6L

Need some advice:

Bought the Mercury GM new and have kept up the maintenance. Got a nagging problem that seems to be getting worse byt he day. The engine light keeps coming on and then going off for a while. All fluids and temp remain normal but have a real erratic idle primarily especially when cold. 6 months ago I took it to a local shop and he cleaned the throttle body and the surrounding area and I think he replaced the idle air control valve...kind of worked...no more engine light( until now) but from time to time I got the erratic idle especially when cold. The scan tool says P1507 and as of late P156. P1507 puts me back in the idle control valve area and throttle body...the P156 says it a oxygen sensor rear passenger....may be the effect of the P1507 problem. At this point, I just don't know and was hoping someone out there may have seen this type of problem before. Also the car has been great and now has 148k on the speedometer and consistency get 20 miles a gallon. Appreciate any advice

thank you
Lee


--------------= Posted using GrabIt =----------------
------= Binary Usenet downloading made easy =---------
-= Get GrabIt for free from http://www.shemes.com/ =-

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-28-2006, 10:01   #2 (permalink)
rring
Guest
 
Posts: n/a
Re: 1998 Mercury Grand Marquis V8-281 4.6L

On Sat, 28 Jan 2006 11:33:11 -0600, "tj" <anyone@anywhere> wrote:

>Need some advice:
>
>Bought the Mercury GM new and have kept up the maintenance. Got a nagging problem that seems to be getting worse byt he day. The engine light keeps coming on and then going off for a while. All fluids and temp remain normal but have a real erratic idle primarily especially when cold. 6 months ago I took it to a local shop and he cleaned the throttle body and the surrounding area and I think he replaced the idle air control valve...kind of worked...no more engine light( until now) but from time to time I got the erratic idle especially when cold. The scan tool says P1507 and as of late P156. P1507 puts me back in the idle control valve area and throttle body...the P156 says it a oxygen sensor rear passenger....may be the effect of the P1507 problem. At this point, I just don't know and was hoping someone out there may have seen this type of problem before. Also the car has been great and now has 148k on the speedometer and consistency get 20 miles a gallon. Appreciate any advice
>
>thank you
>Lee
>
>


your first fix should be word wrap

  Reply With Quote
Old 01-28-2006, 11:01   #3 (permalink)
Ted
Guest
 
Posts: n/a
Re: 1998 Mercury Grand Marquis V8-281 4.6L

My best advice is to return to the shop that "kind of" fixed it and have
them make it right with you.
"tj" <anyone@anywhere> wrote in message
news:aa590$43dbaae8$18d659b3$16952@KNOLOGY.NET...
> Need some advice:
>
> Bought the Mercury GM new and have kept up the maintenance. Got a nagging
> problem that seems to be getting worse byt he day. The engine light keeps
> coming on and then going off for a while. All fluids and temp remain
> normal but have a real erratic idle primarily especially when cold. 6
> months ago I took it to a local shop and he cleaned the throttle body and
> the surrounding area and I think he replaced the idle air control
> valve...kind of worked...no more engine light( until now) but from time to
> time I got the erratic idle especially when cold. The scan tool says
> P1507 and as of late P156. P1507 puts me back in the idle control valve
> area and throttle body...the P156 says it a oxygen sensor rear
> passenger....may be the effect of the P1507 problem. At this point, I just
> don't know and was hoping someone out there may have seen this type of
> problem before. Also the car has been great and now has 148k on the
> speedometer and consistency get 20 miles a gallon. Appreciate any advice
>
> thank you
> Lee
>
>
> --------------= Posted using GrabIt =----------------
> ------= Binary Usenet downloading made easy =---------
> -= Get GrabIt for free from http://www.shemes.com/ =-
>



  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 18:08.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.