93 Aerostart slipping out of gear - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-26-2005, 02:01   #1 (permalink)
paceneedshp
Guest
 
Posts: n/a
93 Aerostart slipping out of gear

I have a 93 Aerostar xlt with the 4.0 v6 and auto trans that when put
into gear has to be revved for it to get in gear and the it slips in
and out sometimes while driving it's not a low fluid issue was the
first thing I checked also the SRS light is blinking not sure if that
a trouble code or if it has a check engine light somewhere sometimes
it stays in gear once it warms up and you're on the highway not using
much brake but stop an go traffic and city driving is touchy lol and
ideas?


Pace

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-26-2005, 21:01   #2 (permalink)
hothead
Guest
 
Posts: n/a
Re: 93 Aerostart slipping out of gear

"paceneedshp" wrote:
> I have a 93 Aerostar xlt with the 4.0 v6 and auto trans that
> when put
> into gear has to be revved for it to get in gear and the it
> slips in
> and out sometimes while driving it's not a low fluid issue was
> the
> first thing I checked also the SRS light is blinking not sure
> if that
> a trouble code or if it has a check engine light somewhere
> sometimes
> it stays in gear once it warms up and you're on the highway
> not using
> much brake but stop an go traffic and city driving is touchy
> lol and
> ideas?
>
>
> Pace


how many miles on vehicle, when was the transmission last serviced?
usually that is typical of hardended seals in the trans, weak pump or
plugged trans filter. there were a few differerent transmissions
available for the year you stated. is it an e40d (electronic) etc.
more info truly needed. if you look at the list of mid 94 trans
technical service bulletins it may be of some help with your concern.
available at www.alldata.com

--
Posted using the http://www.autoforumz.com interface, at author's request
Articles individually checked for conformance to usenet standards
Topic URL: http://www.autoforumz.com/Ford-Mecur...ict117434.html
Visit Topic URL to contact author (reg. req'd). Report abuse: http://www.autoforumz.com/eform.php?p=570072
  Reply With Quote
Old 05-03-2005, 06:01   #3 (permalink)
jk
Guest
 
Posts: n/a
Re: 93 Aerostart slipping out of gear

Does it also rev out or "late shift" going into second? I had a similar
problem on my Explorer that was the intermediate servo piston that only cost
$22 and is fairly easy to replace with the trans in the car. Its near the
cat so the seal gets hard from the heat. The pan will need to be cleaned and
the filter changed also. Also Rangers with the A4LD transmission.
-jk

"paceneedshp" <jpace14@houston.rr-dot-com.no-spam.invalid> wrote in message
news:EKSdnWlKhIuobvDfRVn_vQ@giganews.com...
>I have a 93 Aerostar xlt with the 4.0 v6 and auto trans that when put
> into gear has to be revved for it to get in gear and the it slips in
> and out sometimes while driving it's not a low fluid issue was the
> first thing I checked also the SRS light is blinking not sure if that
> a trouble code or if it has a check engine light somewhere sometimes
> it stays in gear once it warms up and you're on the highway not using
> much brake but stop an go traffic and city driving is touchy lol and
> ideas?
>
>
> Pace
>



  Reply With Quote
Old 05-06-2005, 02:01   #4 (permalink)
paceneedshp
Guest
 
Posts: n/a
re:93 Aerostart slipping out of gear

filter was plugged from what or how not sure but dropped the pan
replaced the filter and added a few quarts and running like a champ
now thanks guys.


Pace

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 11:31.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.