'93 Sable (3.8): A/C problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 07-27-05, 07:01 PM
Posts: n/a
'93 Sable (3.8): A/C problem


I have a 1993 Mercury Sable GS with 3.8 engine.
In August of last year with the A/C running, the car started bucking
and then there was a burning smell in the vents and I shut off the
A/C and the bucking vanished and the car ran fine.
I didn't intentionally turn on the A/C again until recently.

I find out by accident that I can run the defogger setting for ~30
minutes with no problems but then it will start doing the same thing:
bucking and die (if at idle), though no burning smell.
Also, I can run the A/C on Max A/C, full fan but the air temperature
does not change. And, like the defogger, the car doesn't buck or die
for the same timeframe (~30 minutes) with the A/C on.
The compressor was replaced in 2002 and accumulator in 2003.
Do you think my compressor is shot or is there another possibility?

Thank you for any ideas.

Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome