96 ford taurus gl with gremlins - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2006, 04:01   #1 (permalink)
shadetree mx
Guest
 
Posts: n/a
96 ford taurus gl with gremlins

ok folks got a 96 for taurus with a 3.0l eng just the basic one, not
the fancy DOHC.
Seems I have a short somewhere but I can't find it. the temp guage
seems to move up and down with pressing of the brake pedal, blinker
switch, power windows and door lock will all trigger the temp guage to
move slightly or as with brake pedal just keep going to redline
while at a stop light. as soon as i start off again the guage will go
back down. I have replaced the alternator once already that solved
some other problem I had. I have traced the wires from alt to fuse box
no breaks or chaffing I can see and continuity is good thru wires.
cleaned every connnection I can find and it still has a problem. Also
heater fan has prblem running at a constant speed when at idle and
won't blow hot air if yoo sit at idle to long.

any suggestion or had same problems.

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-09-2006, 07:01   #2 (permalink)
Backyard Mechanic
Guest
 
Posts: n/a
Re: 96 ford taurus gl with gremlins

"shadetree mx" <help24@yahoo.com> wrote:

> ok folks got a 96 for taurus with a 3.0l eng just the basic one, not
> the fancy DOHC.
> Seems I have a short somewhere but I can't find it. the temp guage
> seems to move up and down with pressing of the brake pedal, blinker
> switch, power windows and door lock will all trigger the temp guage to
> move slightly or as with brake pedal just keep going to redline
> while at a stop light. as soon as i start off again the guage will go
> back down. I have replaced the alternator once already that solved
> some other problem I had. I have traced the wires from alt to fuse box
> no breaks or chaffing I can see and continuity is good thru wires.
> cleaned every connnection I can find and it still has a problem. Also
> heater fan has prblem running at a constant speed when at idle and
> won't blow hot air if yoo sit at idle to long.
>
> any suggestion or had same problems.
>
>


Yopu have TWO problems:

One, you're low on coolant... that's what causes the heat rise to red and
loss of warming at idle.

Two , the instrument cluster or engine has a bad ground

--
Yeh, I'm a Krusty old Geezer, putting up with my 'smartass' is the price
you pay..DEAL with it!
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 22:48.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.