99 Winstar, Miss at low speed - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-27-2005, 22:01   #1 (permalink)
Charlie East
Guest
 
Posts: n/a
99 Winstar, Miss at low speed

Vehicle has 105,000 miles, Had service eng light for some time now, Codes
showed bank one and bank two lean, Had the fuel filters replaced, same
problem. Had the spark plugs replaced,( they really did need changing) . The
service eng light came on the first time I drove it ten miles.It appears to
miss or run rough at a slow speed (20 to 30 mph, does not happen all the
time. When it does, I can increase the accelerator slightly and it smoothes
out.
Any ideas on this one,( I have not had the codes checked since replacing the
plugs)
Thanks
Charlie
ceast@bellsouth.net


  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-27-2005, 22:01   #2 (permalink)
Petebert
Guest
 
Posts: n/a
Re: 99 Winstar, Miss at low speed

could be one of the most common 99 and 00 windstar problems,
http://www.leckemby.net/windstar/windstar01.html i think I spent about $100
for the parts, only thing I could not get online or at a parts store was the
valve cover, got the rest at www.rockauto.com

"Charlie East" <ceast@bellsouth.net> wrote in message
news:vOXFe.7690$8g5.5796@bignews4.bellsouth.net...
> Vehicle has 105,000 miles, Had service eng light for some time now, Codes
> showed bank one and bank two lean, Had the fuel filters replaced, same
> problem. Had the spark plugs replaced,( they really did need changing) .
> The
> service eng light came on the first time I drove it ten miles.It appears
> to
> miss or run rough at a slow speed (20 to 30 mph, does not happen all the
> time. When it does, I can increase the accelerator slightly and it
> smoothes
> out.
> Any ideas on this one,( I have not had the codes checked since replacing
> the
> plugs)
> Thanks
> Charlie
> ceast@bellsouth.net
>
>



  Reply With Quote
Old 07-29-2005, 08:01   #3 (permalink)
Jeff
Guest
 
Posts: n/a
Re: 99 Winstar, Miss at low speed


"Charlie East" <ceast@bellsouth.net> wrote in message
news:vOXFe.7690$8g5.5796@bignews4.bellsouth.net...
> Vehicle has 105,000 miles, Had service eng light for some time now, Codes
> showed bank one and bank two lean, Had the fuel filters replaced, same
> problem. Had the spark plugs replaced,( they really did need changing) .
> The
> service eng light came on the first time I drove it ten miles.It appears
> to
> miss or run rough at a slow speed (20 to 30 mph, does not happen all the
> time. When it does, I can increase the accelerator slightly and it
> smoothes
> out.


You need to find out what is causing the service engine soon light to come
on and fix that.

Jeff

> Any ideas on this one,( I have not had the codes checked since replacing
> the
> plugs)
> Thanks
> Charlie
> ceast@bellsouth.net
>
>



  Reply With Quote
Old 07-30-2005, 23:01   #4 (permalink)
Charlie East
Guest
 
Posts: n/a
Re: 99 Winstar, Miss at low speed

Thanks for the info guys, Sounds like thats my problem, May be a little over
my head at this stage of my life,(67 yrs old and no place to work on it) But
I can now look at the trouble spots for anything loose or disconnected, The
pictures were great, I will post the fix when its done
Charlie
"Petebert" <castle@nthrax.org> wrote in message
news:7aYFe.700902$3V6.570267@fe04.news.easynews.com...
> could be one of the most common 99 and 00 windstar problems,
> http://www.leckemby.net/windstar/windstar01.html i think I spent about

$100
> for the parts, only thing I could not get online or at a parts store was

the
> valve cover, got the rest at www.rockauto.com
>
> "Charlie East" <ceast@bellsouth.net> wrote in message
> news:vOXFe.7690$8g5.5796@bignews4.bellsouth.net...
> > Vehicle has 105,000 miles, Had service eng light for some time now,

Codes
> > showed bank one and bank two lean, Had the fuel filters replaced, same
> > problem. Had the spark plugs replaced,( they really did need changing) .
> > The
> > service eng light came on the first time I drove it ten miles.It appears
> > to
> > miss or run rough at a slow speed (20 to 30 mph, does not happen all the
> > time. When it does, I can increase the accelerator slightly and it
> > smoothes
> > out.
> > Any ideas on this one,( I have not had the codes checked since replacing
> > the
> > plugs)
> > Thanks
> > Charlie
> > ceast@bellsouth.net
> >
> >

>
>



  Reply With Quote
Old 08-02-2005, 02:01   #5 (permalink)
mmmgall
Guest
 
Posts: n/a
Re: 99 Winstar, Miss at low speed

I have same problem on my 99 Windstar. Codes 171 & 174. No other clues.
Today I just happened to find that one of the control rods on the IMRC (
Intake Manifold Runner Control ) was off and just sitting there. This
sits on the left side of the intake manifold (plenum) and in my model is
one control unit with two control rods (arms) going forward and rearward
to control the "butterfly valves". Haven't yet got to it but you might
check yours. It might be the cause of the codes.

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 19:36.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.