Airbag code #42 on 94 Ford Taurus - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2006, 05:01   #1 (permalink)
davchurch@sbcglobal.net
Guest
 
Posts: n/a
Airbag code #42 on 94 Ford Taurus

I have 1994 Ford Taurus GL. Recently, it started flashing code 42
continuously once the car starts. Around the same time, the car
started shaking at high speed because of a broken spring around the
front strut. So I was wondering if maybe the shaking could have caused
the warning light, or if it's really is a problem with the connection
to the sensor.

I disconnected the battery for an hour to see if that reset the code in
case it was just in there from the car shaking so much, but the code
still comes up as soon as the car is started.
As for the codes, SHOTIMES.com says it means "Primary Crash Sensor #2
Feed/Return Circuit - Open".

I've read the bits and pieces that I could find on the internet about
working on the airbag system and such, but have been unable to find
some answers.

Here are my questions-

Had the front end fixed, so now the car doesn't shake.
Will a diagnostic module automatically reset when the problem is fixed,
or could it be a stored code that I'm seeing?

If it doesn't automatically reset, how do I reset it?

Is the "Primary Crash Sensor #2" actually the 2 sensors behind the
front turn signals, or is it just one sensor? If so, where is it?

Any ideas on diagnosing this?

Thanks!

Dave

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 18:59.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.