EATC Problems '02 Taurus SEL *Please* Help - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2005, 19:01   #1 (permalink)
InsigniaDelta2
Guest
 
Posts: n/a
EATC Problems '02 Taurus SEL *Please* Help

So I just bought a 2002 Ford Taurus SEL yesterday. I work at a
dealership so I was scoping it out for a good amount of time. Took it
home for a weekend and decided I wanted it. I looked over it along
with a mechanic buddy of mine and everything checked out. It had
54,000 miles on it. The EATC system looked really cool, and I always
see if the AC works, so I tried it, and it worked. I took it home
just yesterday, and it was blowing cold air fine. I decided, that
with the heat, I'd never turned it up higher than 60 degrees, which
is the coldest. I proceeded to change the temperature I turned it up
higher until it stopped at 90 degrees, the highest. It started blowing
hot air, as I'd expected it to. Now comes the problem...

I turned it back down to 60 degrees, and it still blows very, very hot
air. I've turned off the car several times, turned off the EATC system
several times, and it never blows anything except scalding hot air.

I believe that the EATC system "thinks" it's blowing cold air, when it
isn't. When I have it at 60 degrees, and press Auto, it blows this hot
air as hard as it can. When the temperature is set at 80 or above, the
fan slows down, because it knows it's already warm. So it seems to me,
though I'm not a professional by any means, that it believes it's
blowing cold air, when really it's not. If anyone, could shed ANY
light on this situation whatsoever, I'd appreciate it.

I've been researching this subject for a couple hours now, and have
come up rather empty handed. Thanks in advance for any help, hope to
get an answer to this problem soon. I'm in love with the car, but
this problem is bad.

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.autos.ford

Related Reading: EATC Problems '02 Taurus SEL *Please* Help


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 07:29.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.