2002 Explorer broken wire in door-body harness - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.explorer
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-03-2005, 19:01   #1 (permalink)
HerkyJerky
Guest
 
Posts: n/a
2002 Explorer broken wire in door-body harness

Are broken wires in the door-to-body wiring harness, inside that rubber
boot in the jamb, unusual? I recently had all the power windows on the
02 go intermittent for several weeks. Finally they failed totally.
Traced it to a broken 12 gauge power supply wire in the driver
door-body harness.

The only reason I ask this is because I own a 94 Jetta having this as a
chronic problem. Anyway ... please tell me this is unusual. Probably
damaged during harness or vehicle build. I can't see any metal it
could have come in contact with and the other wires are fine.

I sure hope I'm not seeing a future of wacky windows, alarms, speakers,
etc.

Bill

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-03-2005, 21:01   #2 (permalink)
johanb
Guest
 
Posts: n/a
Re: 2002 Explorer broken wire in door-body harness

For an '02 its unusual.

On 2000 and older expeditions I had a few with "door ajar lite " on caused
by rubbing in the rear doors

But it can also be caused by temperatures , below zero temps and opening
your drivers door 30 times a day can cause a wire to break faster then
normal


"HerkyJerky" <FourCamV8@aol.com> wrote in message
news:1125795364.942857.237570@g49g2000cwa.googlegroups.com...
> Are broken wires in the door-to-body wiring harness, inside that rubber
> boot in the jamb, unusual? I recently had all the power windows on the
> 02 go intermittent for several weeks. Finally they failed totally.
> Traced it to a broken 12 gauge power supply wire in the driver
> door-body harness.
>
> The only reason I ask this is because I own a 94 Jetta having this as a
> chronic problem. Anyway ... please tell me this is unusual. Probably
> damaged during harness or vehicle build. I can't see any metal it
> could have come in contact with and the other wires are fine.
>
> I sure hope I'm not seeing a future of wacky windows, alarms, speakers,
> etc.
>
> Bill
>



  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.explorer



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 03:37.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.