4x4 not working 94 - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.explorer
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-22-2005, 18:01   #1 (permalink)
sbc63trls250
Guest
 
Posts: n/a
4x4 not working 94

hey i have a 94 explorer and the 4wd doesn't work,the light goes on in the
dash but it doesn't work.is this a common problem?
thanks

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-23-2005, 10:01   #2 (permalink)
Ulysses
Guest
 
Posts: n/a
Re: 4x4 not working 94


"sbc63trls250" <sbc63trls250@yahoo.com> wrote in message
news:b23dcb5c4231f1356ae21efa8e07bbfb@localhost.talkaboutautos.com...
> hey i have a 94 explorer and the 4wd doesn't work,the light goes on in the
> dash but it doesn't work.is this a common problem?
> thanks
>


Yes. If the light comes on then your transfer case is probably engaged. If
you still have auto hubs then they are often the problem. You can verify if
your front axle is turning by marking it with chalk and driving it a foot or
so and see if it moved.

I recently found instructons on how to repair the auto hubs but I don't
recall reading about anyone on this NG that has done it except for one guy
who has a machine shop and was making new parts.

http://draco.acs.uci.edu/explorer/autohubs.html

Of if you want to put on manual hubs:

http://www.accessconnect.com/superwin.htm

Instructions:

http://www.4x4cyberstore.com/website...l_hubs_01.html


  Reply With Quote
Old 09-23-2005, 20:01   #3 (permalink)
sbc63trls250
Guest
 
Posts: n/a
Re: 4x4 not working 94

Thanks

  Reply With Quote
Old 09-29-2005, 23:01   #4 (permalink)
sjwoody
Guest
 
Posts: n/a
Re: 4x4 not working 94

"" wrote:
> hey i have a 94 explorer and the 4wd doesn't work,the light
> goes on in the
> dash but it doesn't work.is this a common problem?
> thanks


Try this link:

http://draco.acs.uci.edu/explorer/tcase.html

There’s several posts from various people. You’ll need to read through
them all to get the best info. Somewhere in My Documents I have an
attempt to consolidate the info into one document. Let me know if you
want it. The repair described in the above link WORKS if the problem
is in your shift motor. It worked on my sisters 94.

--
Posted using the http://www.autoforumz.com interface, at author's request
Articles individually checked for conformance to usenet standards
Topic URL: http://www.autoforumz.com/Ford-Explo...ict139388.html
Visit Topic URL to contact author (reg. req'd). Report abuse: http://www.autoforumz.com/eform.php?p=678769
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.explorer



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 01:25.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.