4x4 shifting 96 explorer - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.explorer
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-24-2005, 17:01   #1 (permalink)
Al Sproule
Guest
 
Posts: n/a
4x4 shifting 96 explorer

A quick question. On my explorer I have the electronic shifting dial.
When I teun it to 4x4 nothing happens, after awhile the hi and low 4x4
lights flash.
Now if I stop and put truck in neutral the turn it to low it works, also
from there if I change it to just 4x4 it also works. Now if I turn it
off it will not come back on again. Is this a major problem cost wise or
just a bad switch.
Any ideas?
Thanks
AL Sproule
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-24-2005, 22:01   #2 (permalink)
jack
Guest
 
Posts: n/a
Re: 4x4 shifting 96 explorer

Sounds like the speed sensors on the transfer case. One or both is bad.
JackC
Giving up the right to arms is a mistake a free people get to make only
once. I will not make that mistake.

Al Sproule wrote:
> A quick question. On my explorer I have the electronic shifting dial.
> When I teun it to 4x4 nothing happens, after awhile the hi and low 4x4
> lights flash.
> Now if I stop and put truck in neutral the turn it to low it works, also
> from there if I change it to just 4x4 it also works. Now if I turn it
> off it will not come back on again. Is this a major problem cost wise or
> just a bad switch.
> Any ideas?
> Thanks
> AL Sproule

  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.explorer



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 17:04.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.