94 Exploere stalling cold ? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 07-29-05, 12:01 PM
Henry Kolesnik
Guest
 
Posts: n/a
94 Exploere stalling cold ?

It stalls when trying to take when the engine is cold. I think the idle is
too low as it's a little below 500 on the tach. Can anyone tell me what the
factory spec. on th eidle speed is ?
tnx

--

73
Hank WD5JFR




 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 07-29-05, 01:01 PM
Big Shoe
Guest
 
Posts: n/a
Re: 94 Exploere stalling cold ?

Sounds like the idle air control (IAC) valve. Do a search and you
will find plenty about this.

On Fri, 29 Jul 2005 18:40:27 GMT, "Henry Kolesnik"
<kolesnik@sbcglobal.net> wrote:

>It stalls when trying to take when the engine is cold. I think the idle is
>too low as it's a little below 500 on the tach. Can anyone tell me what the
>factory spec. on th eidle speed is ?
>tnx


 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.explorer


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome