Explorer 4WD no longer works - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-10-06, 11:01 AM
tlaner
Guest
 
Posts: n/a
Explorer 4WD no longer works

I have a 2002 Ford Explorer Eddie Bauer 4WD V6. After about 100,000 miles
the 4wd does not work anymore. I cannot select 4wd full or 4wd low any
more also. I looked at all the associated fuses and they seem to be OK.
I was told that it is most likely the engagement solenoid but wanted to
get some opionons. In addition, I wanted to know where the solenoid is
located on the explorer.

Thanks,



 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 02-15-06, 09:01 AM
Roadie
Guest
 
Posts: n/a
Re: Explorer 4WD no longer works

Do your 4wd lights prove out at start up? If so it may be the shift
motor. If not, it is probably the 4wd control module.
 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.explorer


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome