Fuel (?) Problem on '97 Explorer - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 02-09-06, 05:01 PM
Posts: n/a
Fuel (?) Problem on '97 Explorer


My '97 (4.0 OHV) is having trouble starting after is sits for a couple of
days. It cranks fine but the longer it has been sitting the longer it takes
it to catch and start. Once it's running it runs very well. Does this
sound like a bad fuel pump? I've read some old posts concerning the problem
but, as often happens, the ultimate solution was never posted :-| Would a
bad check valve in the fuel line account for this? If so, where would I
find it? Is it built into the fuel pump? I was unable to locate a check
valve on my CD Ford Manual. Also, I read that the gas tank needs to be
removed in order to replace the fuel pump. Is this correct?


Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.explorer
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome