Overdrive and 4wd lights keep flashing - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-05-05, 09:03 AM
thedxsaint
Guest
 
Posts: n/a
Overdrive and 4wd lights keep flashing

What could my problem be if my overdrive and 4wd lights flash, but OD, and
4wd still function when i switch them on?



 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-05-05, 11:01 AM
Searcher1
Guest
 
Posts: n/a
Re: Overdrive and 4wd lights keep flashing

It would help to know what your driving, I am assuming a Ford Explorer but
what year? Most likely the problem is the sensor near the output shaft of
the tranny. Mine recently went and I had the flashing lights. Cost was about
15 bucks and it took all of 15 min. Of course I have a lift . It may take
longer under the vehicle on the ground.

Searcher


 
post #3 of 4 (permalink) Old 09-05-05, 01:01 PM
thedxsaint
Guest
 
Posts: n/a
Re: Overdrive and 4wd lights keep flashing

it's a 2000 explorer v6 4.0, SOHC

 
post #4 of 4 (permalink) Old 09-05-05, 01:01 PM
Searcher1
Guest
 
Posts: n/a
Re: Overdrive and 4wd lights keep flashing

SHould be about the same as mine mine is a 97 XLT 4.0

THere are two different sensors I ended up buying both of them because we
were not sure which one was right. I took the wrong one back

Searcher1


 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.explorer


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome