AC on 96 3.0 V6 - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.mustang
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-22-2005, 17:01   #1 (permalink)
Granville
Guest
 
Posts: n/a
AC on 96 3.0 V6

The air conditioning clutch isn't kicking in. Before it quit kicking in
at all, it put out very cold air. I checked fuses and connections and
they all seem to be good. Next, I checked the CCRM connector. Pin 21
shows normal voltage but pin 22 and 23 are dead (0 voltage). According
to my trouble shooting guide, 0 volts on 22 indicates that the PMC has
detected a problem with engine operation and won't let the clutch
engage. My pocket scan indicated that there were no codes.

Any ideals?
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-22-2005, 17:01   #2 (permalink)
Jim Warman
Guest
 
Posts: n/a
Re: AC on 96 3.0 V6

Instead of doing it the hard way... disconnect the low pressure cut out
switch and short across the terminals (harness side). Does the clutch
engage? If yes, there is a chance that the switch is bad or the refrigerant
charge is low.

It really doesn't matter what it did before it failed.... simply because
sh*t happens.


"Granville" <RYount@carolina.rr.com> wrote in message
news:DLz6f.17429$Sg2.2332440@twister.southeast.rr.com...
> The air conditioning clutch isn't kicking in. Before it quit kicking in
> at all, it put out very cold air. I checked fuses and connections and
> they all seem to be good. Next, I checked the CCRM connector. Pin 21
> shows normal voltage but pin 22 and 23 are dead (0 voltage). According
> to my trouble shooting guide, 0 volts on 22 indicates that the PMC has
> detected a problem with engine operation and won't let the clutch
> engage. My pocket scan indicated that there were no codes.
>
> Any ideals?



  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > rec.autos.makers.ford.mustang



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 09:58.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.