96 explorer blower issue - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-26-05, 01:01 PM
noone cares
Guest
 
Posts: n/a
96 explorer blower issue

I have a 96 explorer, v6, a/c, no climate control.
The blower stopped working, both in high and low speeds.
I got a subscription to alldata, and started reading up on it, then,
all of a sudden, for an entire afternoon, the blower worked (both high
and low speeds). I stopped and started the vehicle several times, and
it kept working. Then it stopped. Hasn't worked again.

The garage installed a new resistor, but that has done nothing. Where
do I go from here? Suggestions please.

 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-27-05, 12:01 AM
Dick
Guest
 
Posts: n/a
Re: 96 explorer blower issue

noone cares wrote:
> I have a 96 explorer, v6, a/c, no climate control.
> The blower stopped working, both in high and low speeds.
> I got a subscription to alldata, and started reading up on it, then,
> all of a sudden, for an entire afternoon, the blower worked (both high
> and low speeds). I stopped and started the vehicle several times, and
> it kept working. Then it stopped. Hasn't worked again.
>
> The garage installed a new resistor, but that has done nothing. Where
> do I go from here? Suggestions please.
>

I bough a Belt Dressing spray can at Napa, and sparyed the belt on both
sides, now it squeels worse than before, earlier I had tried a white
litheum grease on the outside of the belt and it squeeled louder, when I
put some on the inside of the belt track it quieted down but soon
resumed the squeel a bit louder than before the use of the white grease
arosol.
 
post #3 of 4 (permalink) Old 10-27-05, 05:01 AM
Spdloader
Guest
 
Posts: n/a
Re: 96 explorer blower issue

Might sound funny, but bar soap works pretty good.

Spdloader



"Dick" <tungfree@Hawaii.rr.com> wrote in message
news:XzY7f.2739$Hs.2641@tornado.socal.rr.com...
> noone cares wrote:
>> I have a 96 explorer, v6, a/c, no climate control.
>> The blower stopped working, both in high and low speeds.
>> I got a subscription to alldata, and started reading up on it, then,
>> all of a sudden, for an entire afternoon, the blower worked (both high
>> and low speeds). I stopped and started the vehicle several times, and
>> it kept working. Then it stopped. Hasn't worked again.
>>
>> The garage installed a new resistor, but that has done nothing. Where
>> do I go from here? Suggestions please.
>>

> I bough a Belt Dressing spray can at Napa, and sparyed the belt on both
> sides, now it squeels worse than before, earlier I had tried a white
> litheum grease on the outside of the belt and it squeeled louder, when I
> put some on the inside of the belt track it quieted down but soon resumed
> the squeel a bit louder than before the use of the white grease arosol.



 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-28-05, 12:01 AM
Steve H
Guest
 
Posts: n/a
Re: 96 explorer blower issue

You need to see if power is reaching the blower motor.


--
Stephen W. Hansen
ASE Certified Master Automobile Technician
ASE Undercar Specialist


http://www.troublecodes.net/technical/
"noone cares" <joec_remove43@removehotmail.com> wrote in message
news:t8hvl1hhq5mle24ssiegh60kf6psn1n1sd@4ax.com...
>I have a 96 explorer, v6, a/c, no climate control.
> The blower stopped working, both in high and low speeds.
> I got a subscription to alldata, and started reading up on it, then,
> all of a sudden, for an entire afternoon, the blower worked (both high
> and low speeds). I stopped and started the vehicle several times, and
> it kept working. Then it stopped. Hasn't worked again.
>
> The garage installed a new resistor, but that has done nothing. Where
> do I go from here? Suggestions please.
>



 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Fordforums Community > USENET NewsGroups > alt.trucks.ford
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome