97' model central locking problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar Forum for discussion of the Ford Contour, Ford Mondeo, Mercury Mystique and Ford Telstar

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 08-17-09, 02:07 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
97' model central locking problem

Hello,
I have a 97' Ford Mondeo Mk2. I have replaced the original Ford alarm system with Cobra alarm system.
Sometimes when i lock my doors only the alarm goes on and the doors won't lock. I can try multiple times and still only the alarm keeps going on and off and no locking. Then i have to lock my doors with a key (from drivers door). This happens quite occasionally. It happens especially when it's cold outside or it's raining. In summer time it doesn't happen so often. Also when i drive for a little bit longer (~40km) it will usually work normally.
Can someone suggest what should i try?

Best regards,
Fred

mend is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 08-18-09, 05:47 PM
Registered User
 
johnmick's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Taipei,Taiwan
Posts: 2
Re: 97' model central locking problem

I am at Taiwan my mondeo some times has the same situation like yours.
If all of the 4 doors lock arn't out of order, which I suppose,
then try this:
unplug the negative line of the battery for at lease 5 min. ,
then see, mine do cure the unlockable doors....
johnmick is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome